تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال و افست
اگرچه چاپ دیجیتال و چاپ افست کاملاً متفاوت هستند، اما هر دو جایگاه، کاربردها و مزایا و معایب خود را دارند. برای اکثر افراد، چاپ دیجیتال راحت تر است، زیرا آشنایی با چاپگر لیزری یا جوهرافشان را دارند؛ بر خلاف چاپ دیجیتال، چاپ افست می تواند فرآیندی پیچیده و قدیمی داشته باشد، به همین دلیل بسیاری از طراحان از این نوع چاپ اجتناب می کنند. چاپ افست دهه ها به صنعت چاپ خدمت کرده است و همیشه برای کارهای چاپی خاص نقشی را ایفا خواهد کرد، با این حال فناوری چاپ دیجیتال شکاف کیفیتی را که زمانی بین دو نوع روش چاپ وجود داشت، تا حدود زیادی از بین برده در نتیجه، اکثر چاپخانه ها به سمت دستگاه های چاپ دیجیتال گرایش پیدا کرده اند.
چاپ دیجیتال چیست؟
چاپ دیجیتال یک فناوری چاپ به سرعت در حال پیشرفت و به طور مداوم در حال بهبود است. چاپ دیجیتال تصویر یا داده های فایل را مستقیماً از کامپیوتر به دستگاه چاپ بدون استفاده از صفحات یا فرآیندهای میانی منتقل می کند، این چاپگرها، کم وزن بوده و می توانند از نظر کیفیت بسیار شبیه دستگاه های چاپ افست باشند. با اینکه چاپ دیجیتال فرآیند ساده تری نسبت به چاپ افست داشته باشد، هنوز برای یک مبتدی پیچیده به نظر می رسد. به طور کلی دو نوع فناوری چاپ دیجیتال وجود دارد:
✓ چاپ مبتنی بر تونر: روش چاپ دیجیتال مبتنی بر تونر از ترکیبی از یک درام چاپ با بار الکتریکی، لیزر کنترل شده و تونر (پودر پلاستیک رنگی ریز) برای ایجاد تصویر روی کاغذ استفاده می کند. لیزر تصویر را روی سطح درام اجرا کرده و تونر تصویر را روی کاغذ چاپ می کند، سپس کاغذ از میان غلتک های حرارتی عبور می کند که تونر را به سطح کاغذ می چسباند.
✓ چاپ با فناوری جوهر افشان: این فناوری از هدهای چاپ استفاده می کند که نقاط میکروسکوپی روی آنها، جوهر رنگی را روی کاغذ می پاشند. کاغذ قبل از خروج، از مرحله خشک شدن حرارتی عبور داده می شود یا به تنهایی خشک می شود.
تکنیک مورد استفاده در چاپ دیجیتال، چه جوهر افشان یا لیزر، تقریباً همیشه شامل چاپ مستقیم است. روش های دیگری از چاپ دیجیتال در سطح تجاری مانند چاپ سابلیمیشن و ... در دسترس هستند، اما به اندازه دو مورد بالا استفاده نمی شوند.
چاپ افست چیست؟
چاپ افست فرآیندی پیچیده تر و درگیرتر از چاپ دیجیتال است که برای هر کار چاپی نیاز به تنظیم قابل توجهی دارد. این نوع چاپ فرآیندی بالغ و پیچیده است که تقریباً همیشه به طور قابل توجهی از بهترین نتایج چاپ دیجیتال نیز فراتر می رود. این فرآیند شامل قرار دادن جوهر با استفاده از ورقه های نازک پلاستیکی یا آلومینیومی به نام صفحات است، هر صفحه برای چاپ یک رنگ خاص ایجاد می شود تا چاپ نهایی دقیقی ایجاد شود. با توجه به جنبه فنی آن، چاپ افست باید توسط اپراتورهای آموزش دیده با استفاده از تجهیزاتی بسیار فراتر از یک چاپگر دیجیتال انجام شود.
چاپ افست و دیجیتال چه مزایا و معایبی دارند؟
مزایای چاپ دیجیتال
✓ چاپ دیجیتال نیازی به ایجاد صفحات ندارد و زمان تنظیم و راه اندازی بسیار کاهش می یابد.
✓ نه تنها دیجیتال چاپ سریعی است، بلکه می توانید هر قطعه چاپی را شخصی سازی کنید.
✓ چاپگرهای دیجیتال رده بالا کیفیت تصویر زیادی دارند که تقریباً تفاوتی با افست ندارند.
✓ محدودیتی در تعداد چاپ دیجیتال وجود ندارد، این امکان را به ما می دهد که هم یک نسخه و هم صدها نسخه را بدون هزینه اضافی برای ایجاد مدل چاپ کنیم.
معایب چاپ دیجیتال
✓ محدوده کاغذها و جوهرها ممکن است محدودتر باشد.
✓ چاپ دیجیتال محدود به اندازه ورق های کوچکتر می باشد.
✓ در روش چاپ مبتنی بر تونر ممکن است در هنگام تراشه ، چروک شده، ترک بخورد و پوسته پوسته شود.
✓ تفاوت درخشندگی قابل مشاهده ای بین نواحی چاپ شده و خالی (به ویژه در چاپ بدون پوشش) وجود دارد.
مزایای چاپ افست
✓ کیفیت چاپ فوق العاده.
✓ تاشدن و پوشش را بدون ایراد تحمل می کند.
✓ به راحتی اندازه های مختلف، از جمله ورق های اصلی بزرگ را در خود جای می دهد.
✓ چاپ افست می تواند هزاران نسخه را در مدت زمان کوتاهی با کیفیت بالاتر و تاثیر فیزیکی کمتر بر روی کاغذ چاپ کند.
✓ می توانید از انواع جوهرهای مخصوص و کاغذهای مختلف استفاده کنید، مثلاً برای چاپ با نقره و طلا یا کاغذهای روکش دار.
معایب چاپ افست
✓ هزینه راه اندازی بالا، چاپ تعداد کم را گران م کند.
✓ نیاز به تنظیم صحیح فایل های چاپی برای رنگ CMYK، جداسازی و موارد دیگر دارد.
✓ این نوع چاپ مستلزم زمان آماده سازی و تنظیم بیشتری است و محصول نهایی باید قبل از اتمام کار خشک شود، در نتیجه زمان طولانی تری نیاز دارد.
تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال
ادغام فناوری های دیجیتال برای چاپ افست و پیشرفت بی وقفه باعث شده که هر دو فناوری در فرآیندی که تازه شروع شده است، شروع به همگرایی کنند. با پیشرفتهای اخیر در فناوری و نرم افزار مدیریت رنگ، کیفیت چاپ چاپ دیجیتال اکنون با چاپ افست قابل مقایسه است. با وجود این، امروزه هنوز می توان به تفاوت های قابل توجهی بین این دو اشاره کرد:
اولین، اصلی ترین و بارزترین تفاوت بین چاپ افست و دیجیتال، تکنولوژی مورد استفاده است. کیفیت چاپ به طور کلی با چاپ افست بی همتا است و برای چاپ تصاویر بهتر از دیجیتال است، اگرچه امروزه چاپ دیجیتال نیز به کیفیت و تنوع زیادی در افزایش کیفیت چاپ نیز دست یافته است. چاپ دیجیتال یک ابزار ارزشمند برای فضای دفاتر و ابزار طراحان است، اما برای تولید کوتاه مدت، بهترین انتخاب می باشد؛ چاپ دیجیتال در اکثر انواع رسانه های چاپی به خوبی کار می کند، اما برخی از کارها هستند که در آنها چاپ افست بهتر عمل می کند. دستگاه های چاپ دیجیتال از مواد شیمیایی سمی استفاده نمی کنند، همچنین نیاز به شستشوی صفحات با مواد شیمیایی مضر را در پایان فرآیند چاپ از بین می برندف در نتیجه می توان آنها را دوستدار محیط زیست در نظر گرفت. پرس های دیجیتال از مقادیر دقیق جوهر و تونر مورد نیاز استفاده می کنند و جوهرها و تونرهای زیست تخریب پذیر برای چاپ پایدارتر در دسترس هستند.
برای تصمیم گیری اینکه کدام روش چاپ برای پروژه شما بهترین است، مهم است که دو فاکتور مهم را در نظر بگیرید: تعداد مورد نظر و بازه زمانی برای چاپ. هنگامی که مشخص کردید پروژه شما به چند قطعه چاپ نیاز دارد و در چه مدت زمانی باید چاپ شود، آنگاه با مقایسه مزایا و معایب هر روش چاپ می توانید بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
مقایسه قیمت چاپ دیجیتال و چاپ افست
از نظر هزینه، چاپ افست گرانتر است، زیرا شامل هزینه راه اندازی برای قبل از اجرا، آماده سازی صفحه، تنظیم پرس و بارگیری جوهر برای رنگ آمیزی نقطه ای است. به همین دلیل، شما نمی توانید تعداد کمی از یک کار افست را بدون متحمل شدن تمام آن هزینه های اولیه دریافت کنید، پس از تکمیل نصب و راه اندازی اولیه، با دستیابی به حداقل تعداد، هزینه های هر صفحه کاهش می یابد و 1000 نسخه می تواند فقط 5 یا 10٪ بیشتر از 500 نسخه چاپ هزینه داشته باشد. چاپ افست باید برای چاپ تعداد زیادی از نسخه های یکسان استفاده شود، زیرا هزینه آن در این مورد کمتر و کیفیت آن بالاتر است.
از آنجایی که هزینه اولیه چاپ دیجیتال بسیار ارزانتر است، قیمت چاپ بسیار بهتری را برای تعداد کم پرداخت می کنید. چاپ دیجیتال از این نظر مزیت مشخصی دارد، زیرا افست نیاز به تهیه یک ماتریس اولیه دارد که نمی توان روی آن تغییراتی ایجاد کرد، اما اگر طرح شما دارای یک عامل متغیر است یا نیاز به تعداد محدودی نسخه چاپی دارید، چاپ دیجیتال انتخاب مقرون به صرفه و مناسبی برای شماست.